Bingo Spelregels is een ‘multiplayer’ spel (een spel dat gespeeld wordt met meerdere spelers tegelijk). Wij raden u aan om eerst gratis mee te spelen, wanneer u voor de eerste keer deelneemt. Om gratis te spelen klikt u op de ‘fun 1’ knop. Wanneer u gratis meespeelt, heeft u een beperkte tijd toegang tot de kamer waarin u speelt. Zo houdt u niet continue een plaats bezet. U krijgt na eent tijdje vanzelf een melding met het verzoek een nieuwe plaats te zoeken.
Wanneer u besluit mee te spelen om echte prijzen te winnen, kunt u kiezen uit verschillende soorten kamers. Er zijn verschillende kamers, met verschillende tarieven; zo kunt u spelen in een kamer van € 0,10, € 0,25 en € 0,50. Binnen al deze kamers kunt maximaal 10 kaarten kopen en spelt u minimal met één kaart. U heeft dus zelf in de hand, hoe hoog de kosten per spelletje zijn. Koopt u één kaart van € 0,10 dan kost één spelletje € 0,10. Koopt u vijf kaarten van € 0,50 dan kost een spelletje u u € 2,50. Tussen elke speelronde heeft u de tijd om nieuwe kaarten te kopen. U kunt zien hoe veel tijd u nog heeft om nieuwe kaarten te kopen, door middel van de teller die u boven in het speelveld kunt zien. Nadat u uw tegoed op uw account heeft gezet, kunt u kaarten kopen door middel van de ‘buy’ knoppen. Iedere keer dat u op deze knop drukt, koopt u een kaart. Hoe meer knoppen u aanzet, hoe meer kaarten u koopt. Indien u op het knopje ‘buy all’ klikt, dan koopt u in één keer tien kaarten. De ‘autobuy’ knop kunt u gebruiken wanneer u met hetzelfde aantal kaarten als in de vorige ronde wilt spelen. Om tegoed op uw account te storten kunt u meespelen via de knop ‘for real’. Vervolgens volgt u de instructies die u in het betaalscherm te zien krijgt.

Bingo Spelregels: Hoe werkt Bingo?

 

Dit online bingospel is te vergelijken met het echte bingospel. Net als in het echte spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk het aantal getallen af te vingen, afhankelijk van de speelronde (een rij of een volle kaart). De kaart bevat 24 getallen die moeten worden afgevinkt. In de kaart staan rijen van 5 bij 5 afgebeeld en waarbij het middelste vlak leeg is. De cijfers op uw bingovel staan niet op volgorde, dit is gedaan om zoveel mogelijk combinaties mogelijk te maken. Iedere kaart is uniek; er komen geen twee dezelfde kaarten voor. Wel is het mogelijk dat twee of meerdere spelers tegelijk bingo hebben. Dit geldt of voor een volle kaart of voor een volle rij. Als dit gebeurd dan wordt het bedrag gelijkmatig verdeeld over het aantal winnende kaarten waar de bingo op is gevallen.

Bingo Spelregels: Wat zijn mijn winkansen?

Afhankelijk van het aantal spelers dat in een kamer meespeelt, en het aantal loten dat alle spelers samen hebben gekocht, worden er prijzen uitgekeerd. Uiteraard geldt het volgende principe; hoe meer kaarten u heeft, hoe hoger uw winkans. Rechts bovenin uw scherm kunt u zien hoeveel geld er op bepaalde momenten in de verschillende potten zit. 30% van de potprijs gaat naar de ‘patern’ pot (een vol patroon), de overgebleven 70% is voor de pot bij een volle kaart. Daarnaast wordt er een klein bedrag ingehouden voor ter dekking van diverse kosten. Wanneer er een prijs valt, kunt u dit horen door middel van een geluid en wordt dit kenbaar gemaakt in de chatbox.

Bingo Spelregels: Meespelen met de superpot!

Tijdens het spelen van de bingo, kunt u meespelen voor 3 potten: 1 pot voor een volle rij, 1 pot voor een volle kaart en de ‘superpot’. Deze Superpot loopt op tot een (van te voren door ons ingesteld) bedrag. Wanneer dit bedrag is bereikt, volgt er, in de volgende ronde, automatisch een superronde! In deze superrondes is het mogelijk om extra geld te winnen. Een leuke bijkomstigheid is dat de kaartprijzen gewoon hetzelfde blijven. De te winnen prijzen tijdens de superpot bestaan uit 30% bovenop de ‘volle rij pot’ en 70% bovenop de ‘volle kaart pot’.